[weglot_switcher]

Søe-Jensen & CO.

SINCE 1862

Inspiration og nyheder

Amaliegade 4 1848 Søe-Jensen & Co.

Saltlager med kulturarv

I 1815 opførte grosserer Rønnerup et saltlager i Amaliegade 4 i København. Bygningen er i dag fredet. I 2021 overtog Søe-Jensen & Co. lejemålet, der er ejet af

Læs mere »
gørtlerlaugets emblem støbt af Søe-Jensen

Gørtlerlauget i København

gørtlerlaugets rødder – hvornår startede det? Gørtlerlauget i København stammer fra 1741. Gørtleren arbejdede dengang med smelteovn, hvor metallet blev smeltet i digler; de støbte i sandforme af

Læs mere »

Hvad er din stil?

Skal du vælge nye dørgreb er du altid velkommen i vores butik, Amaligegade 4. hvor vi kan tage en snak om dine behov, og hvor du kan få

Læs mere »

Find os på Facebook og Instagram

NYHED: Classic Heritage massivt støbte tal og bogstaver med skjulte skruer.

7 forskellige størrelser fra 3 cm til 30 cm i højden samt 8 forskellige overflader! Let at montere. Der følger en monteringsskabelon med til enhver ordre. Kan monteres i væg/mur eller træ.

For at ...fejre det, kører vi en introduktionsrabat på 20 % resten af måneden på bogstaver/tal! Brug rabatkoden TB08-05 på vores hjemmeside https://soe-jensen.com!

Restaurering af lejlighed på Strøget (Frederiksberggade) 😀!

Høje paneler og eksklusive stuklofter går godt i spænd med et klassisk dørgreb fra Søe-Jensen & Co.

Har du en bolig, hvor du skal restaurere dine døre og dørgreb, så kan Søe-Jensen & Co. være dig ...behjælpelig med at bevare bygningens kulturarv. Vi kan hjælpe med alt fra barok til funkis! Søe-Jensen har fået lov til at pryde dørene med vores flotte Astor og Coupé dørgreb, samt langskilt.

Se mere på https:/soe-jensen.dk

Restaurering af saltlager med kulturarv
I 1815 opførte grosserer Rønnerup et saltlager i Amaliegade 4 i København. Bygningen er i dag fredet.

I 2021 overtog Søe-Jensen & Co. lejemålet ejet af Jeudan, der var istandsat med flotte gulve med blødstrøgne munkesten, indbyggede ...skabe med radiator skjulere, massive fyldningsdøre, originale flaskegrønne og oliemalede vinduesrammer samt en smuk hvid facade pudset op i juramørtel og diffusionsåben maling.

Men dørgrebene skulle tilhøre stilperioden 1820-1830 og
sammen med Jeudan A/S, fandt Søe-Jensen & Co. en løsning, der tilhørte stilperioden fra Empire tiden som var en stileperiode under klassicismen (ca. 1815-1840). Valget faldt på vores Uffici dørgreb med langskilt fra Søe-Jensen & Co.

"Vi takker Jeudan mange gange for at de kæler for detaljerne, og at de var villige til at investere i dørgreb der sætter prikken over i'et og er med til at give bygningen dens pondus mens den bevarer den oprindelige stil," - Christian Westergaard, administrerende direktør i Søe-Jensen & Co.

Har du en bolig, hvor du skal restaurere dine døre og dørgreb, så kan Søe-Jensen & Co. være dig behjælpelig med, at bevare bygningens kulturarv.

Søe-Jensen er Danmarks førende firma indenfor klassiske messing beslag, der vil bidrage til, at bevare din boligs oprindelige udsmykning.

Kære Dronning Margrethe,

Søe Jensen & Co. Since 1862 takker mange gange for det store arbejde og den store indsats for Danmark, som Hendes Majestæt har bidraget med gennem de seneste 52 år.

Vi har gjort os umage og fundet det meste kongelige dørgreb frem fra vores ...modelkammer, som vi gerne vil vise frem for offentligheden i forbindelse med tronskiftet.

Vi er stolte over, at have været leverandør af dørhåndtag, beslag og andre interiørdele til Det Kongelige Danske Hof gennem årene.

Image for shared link
Frontpage

Søe Jensen blev etableret i 1862, og har fra start designet, produceret, og leveret originale dørgreb og beslag overalt i Danmark.

soe-jensen.com

Året har været fuld af udfordringer og spændende projekter bl.a. dørgrebs renovering på Marselisborg Slot, og vi vil gerne takke vores motiverede følgere, kunder og samarbejdspartnere for et fantastisk år.

Må 2024 åbne døre for beslag med kulturarv, sikkerhed og unik elegance.

GOD JUL FRA DEN GAMLE GØRTLER FABRIK.

Kære kunder og venner,

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår fra Søe-Jensen & Co., Amaliegade 4 , Danmarks mest traditionsrige gørtler virksomhed.

Vidste du - at København i 1741 blev benævnt Kiøben.
...
Gørtlerlaugets smukke emblem, der dengang blev kaldt en "lade", ses på billedet med teksten: DET KONGELIG GÜRTLER AMTS SEIGL I KIØBEN. Det viser de fem vigtigste værktøjer der var indeholdt i faget: en hammer, en passer, en fil, en dorn og en armbolt. Gørtler lauget blev grundlagt i 1741 fra en fornem tid uden brug af maskiner. Laden blev opgraderet i 1930 og er sandstøbt, hånd ciseleret og matpoleret i massiv messing, udført af Søe-Jensen & Co.

Ordet Gørtler stammer oprindeligt fra det tyske ord Gürtler, som betyder bælte på dansk.

Søe-Jensen & Co. var medlem af Gørtlerlauget indtil det blev opløst i 1970'erne. I lauget var der både armatur-, lysekrone-, bælte- og naturligvis dørgrebs gørtlere.

Vi ønsker jer alle en jul fyldt med gode minder sammen med familie og venner, og ikke at forglemme gaver, i topkvalitet :).

Med venlig hilsen,

Søe-Jensen & Co.

What are you looking for?

Search through our assortment below