DUE TO THE HOLIDAY, ORDERS WILL BE FULFILLED AFTER 5th AUGUST

Den ikoniske bygning på Gunnar Nu Plads, Østerbro, er en del af Danmarks kulturarv. Den skulle restaureres efter en ulykkelig brand. Alt fra farver på vægge og døre, beskæringer på trapperne, til dørgrebene, besætningen og materialerne. Slots- og Kulturstyrelsen ville med andre ord have en komplet restaurering, formentlig for at bevare bygningen mest muligt. Derfra skulle der findes en leverandør der kunne lave dørgreb og langskilte i et traditionelt design og håndværk af høj kvalitet.

Langskilte er foretrukne på ældre døre (ca. 100år)  fordi de dækker over småhuller og andre skader omkring stedet hvor dørgrebet og låse cylinder sidder.

 Eskan findes i mange forskellige størrelser 35-45-55-60mm bredde og er det langskilt, der kan mest af alle langskilte vi har i vores sortiment.  Eskan har en godstykkelse på 3mm og Søe-Jensen fræser og borer huller og afstande mellem cylinder og dørgreb efter behov og opgave. Almann grebet er ikonisk og er en efterfølger af Creutz grebet, et design fra ca. 1800 tallet.  Almanns design stammer fra ca. 1890-1920.  Det er de sidste design Søe-Jensen har i deres modelkammer og stilmæssigt passer det godt til denne fredede bygning fra 1914.  


Med nyere døre, løber man ikke lige så ofte ind i problematikker med gamle huller og skader i døren, hvor et langskilt er nyttigt at dække til med under en restaurering. I modsætning til langskilt kan man montere en almindelig roset som set på døren i billedet til venstre. Der er også en cylinderring til at omringe låsens cylinder.  
 
Almann er en kollektion af forskellige greb, såsom indendørsgreb, terassegreb, vinduesgreb og udendørsgreb: Det er en stærk sammensætning der dækker de fleste behov.
 
Alle greb og langkilte er uden lakering og vil naturligt  patinere over tid. Vi håber disse greb vil holde de næste 100 år på Idrætshuset på Gunnar Nu Plads.

ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤKommentar fra ch byg


“Vi har restaureret den nordøstlige trappe med tilhørende gang areal, efter at der havde været en brand i den fredede bygning fra 1914. Branden havde lavet store skader, og der var derfor behov for omfattende restaureringsarbejde i trappeopgangen, hvilket også omfattede en del døre.

Inden vi gik i gang med restaureringen, fremstod bygningen med mange forskellige greb, langskilte og håndtag. Det hele bar præg af, at der havde været mange reparationer på bygningen, uden en fast rød tråd. 

Slots- og Kulturstyrelsen har i forbindelse med fredningen i 2009 overtaget det overordnede ansvar for restaureringen af bygningen, så der var et ønske om, at så meget som muligt skulle føres tilbage til bygningens oprindelige udtryk. Dette omhandlede alt, fra farver på vægge og døre, udskæringer på trappegelænder til greb og håndtag.

Med udgangspunkt i gamle fotos fra bygningen og materialebrug andre steder i bygningen kunne vi i tæt samarbejde Slots- og Kulturstyrelsen finde en leverandør, der netop kunne levere håndtag og greb i den gamle oprindelige stil, så bygningen kunne få sit oprindelige udtryk tilbage.” – CH Byg, entreprenøren som har udført restaurerings projektet.”

What are you looking for?

Search through our assortment below