[weglot_switcher]

Søe-Jensen & CO.

SINCE 1862

Om søe-jensen & Co.

“Skønheden ligger i detaljen, og den værner vi om,”Citat: Christian Westergaard, der idag er indehaver af Søe-Jensen & Co. 

Søe-Jensen & Co. har eksisteret siden 1862 og har i mere end 150 år produceret primært messing-dørgreb og beslag til mange større bygninger rundt omkring i Danmark. Læse mere om Søe-Jensen herunder. 

Dørgreb med historie

Søe-Jensen & Co. er Danmarks største leverandør af klassiske dørgreb med en stolt historie, der strækker sig tilbage til 1862.

Gennem generationer har vi perfektioneret kunsten af at skabe dørgreb af højeste kvalitet, der kombinerer funktionalitet med tidløst design.

Vores dørgreb pryder døre, både historiske bygninger og moderne hjem overalt i landet, og som stadig står som et testamente til vores engagement i håndværk og æstetik.

Vores dørgreb i messing har åbnet døre siden 1862

Hos Søe-Jensen & Co. er vi stolte af at tilbyde en livstidsgaranti på alle vores dørgreb.

Dette er et bevis på vores tillid til kvaliteten af vores produkter og vores dedikation til at levere langvarige løsninger til vores kunder.

Vi er også bevidste om vores ansvar for at beskytte miljøet, og derfor producerer vi alle vores dørgreb med bæredygtige genbrugs materialer og økologiske processer.

Søe Jensen har bevidst holdt produktionen af deres dørgreb og materialer fra lande i den Europæsike Union.

En del af kulturhistorien og med på mange rejser

Hvert dørgreb fra Søe-Jensen & Co. er et håndlavet kunstværk, der gennemgår en omhyggelig proces fra design til færdigt produkt. Vi bruger kun de fineste materialer og de mest dygtige håndværkere, og vi er stolte af at kunne tilbyde dørgreb, der er både smukke og funktionelle.

Håndværket og vores dørgreb er gennem årene blevet en del af Københavns kulturarv:

Da Det Ny Teater skulle bygges i 1907, valgte man det klassiske messing dørgreb ”Brown”.  

En mindre, men kulturhistorisk nok så vigtig opgave var, da Søe-Jensen & Co. på opfordring af Knud Rasmussen i 1917 designede messing dørgreb og dørhammer i form af en karakteristisk hvalros til brug for polarforskerens nye bolig ved Hundested. Siden huset blev bygget, er hoveddøren blevet udskiftet to gange, mens dørgreb og dørhammer i messing er genbrugt og blot fremtræder endnu flottere og patineret, hvilket er et håndgribeligt bevis på den utrolige holdbarhed, som kendetegner alle Søe-Jensen & Co.’s produkter. Du kan læse hele historien om Knud Rasmussens hoveddør her og du kan naturligvis også købe dit helt eget messing dørgreb lige her.

Produkterne fra Søe-Jensen & Co. har også fundet anvendelse blandt andre end kultureliten: I mange år var det vores toiletlås med beskederne ”optaget” eller ”fri”, der mødte de trængende rejsende med DSB, som dengang gik under navnet Statsbanerne.

Adresser og ildsjæle

Gennem årene har Søe-Jensen & Co. holdt til på forskellige adresser i København, ligesom der har været forskellige ildsjæle bag firmaet.

Samme år, som hvalrosdørgrebet så dagens lys, i 1917, valgte ”Hansen” at trække sig ud af foretagendet, som derved skiftede navn til det nuværende Søe-Jensen & Co.  

Fabriksfaciliteterne har været lokaliseret flere steder, bl.a. på Amager og senere på Godthåbsvej på Frederiksberg.

I 1920’erne blev fabrik og butik adskilt, idet Søe-Jensen & Co. åbnede egen butik. Først i Skindergade 39 i centrum, i 1960’erne på Gråbrødretorv 8, og de næste 20 år i Kompagnistræde og fra 2020 har vi ligget på Amaliegade 4.

What are you looking for?

Search through our assortment below