Levering efter den 6 August pga. sommerferie.

Lad os hjælpe dig med at vælge dørgreb på få minutter

Skal du vælge klassiske dørgreb, moderne dørgreb eller noget helt tredje? Skal de være af messing, krom eller nikkel?

Hvad er et Langskilt, en Roset og et Nøgleskilt. Hvad passer til mit behov og hvordan vælger jeg det

Find svaret på de typiske spørgsmål herunder. 

Hos Søe-Jensen & Co. hjælper vi dig med at træffe det rigtige valg: Besøg os i Amaliegade 4 eller kontakt os på 53747304. 

MODERNE ELLER KLASSISK STIL?

Har I en bestemt stil i bygningen/boligen, som I ved grebene skal matche? 

Er klassisk svaret – så er dørgrebet  Creutz et godt valg. Creutz fås i flere forskellige størrelser, og du kan også finde det som udendørsgreb.  

Et andet klassisk greb er Briggs 112 ,  der igen også findes som både indendørs og udendørsgreb. På trods af sit klassiske ophav, passer Briggs også ind i det moderne og stilrene hjem. 

Og endelig er der specialgreb. Her tilbyder Søe-Jensen en lang række stilarter, Herunder Art Deco og Rokoko. Og vi har også specialgreb til  vådrum. 

Kontakt os så vi kan hjælpe dig med at finde de dørgreb der matcher dine behov. 

Hvilket materiale?

I gamle dage var det et enkelt valg, da dørgreb primært blev produceret i messing eller træ. 

Idag tilbyder Søe-Jensen de fleste dørgreb i både messing, krom, nikkel. Og hertil kommer udvalgte dørgreb i træ. 

Hvad er det rigtige dørgreb for dig?

Vælg dørgreb som du vælger andet interiør. Er stilen allerede fastlagt af øvrig interiør, af valgte farver, af loftudskæringer eller af andre arkitektoniske finesser,  og  skal samme stil gå igennem alle rum?

Falder svaret på messing.

Søe-Jensen producerer dørgreb på basis af den bedste messing legering, og hvor glansen alene fremkommer via en meget grundig polering. Det betyder, at dit dørgreb vil patinere på smukkeste vis over tid. Og beslutter du om 1 år, om 5 år, eller om 30 år, at det skal fremstå som da det blev sat op, så handler det kun om polering.

Rigtig mange producenter vælger at lakere deres dørgreb, fordi det giver kunden et dørgreb der “ikke skal vedligeholdes”. Det er desværre en skrøne idet lakken vil krakelere over tid når det bruges. Det giver et grimt udtryk hvor lakken fremstår med tydelige fejl og det kan du ikke polere op. 

SÅDAN VÆLGER DU KOMBINATIONER

Når du har valgt dørgreb skal du beslutte dig for “rammen”.  Simpelt sagt har rammen det lille runde hul der forbinder dørgrebet på begge sider af døren. 

Der er to valg ; 1) Langskiltet du ser på foto her til højre, og 2) Rosetten du ser på foto herunder. 

Både Langskilt og Roset løser opgaven og det er alene et spørgsmål om hvad du mener passer bedst.  

Du vælger din “ramme” på samme måde som da du valgte dørgrebet. Både Langskilt og Roset findes i mange varianter og mange farver (metal legeringer).

Som regel er der dog mange oplagte valg, da flere af vores dørgreb er designet til at passe sammen med et given Langskilt eller en given Roset. 

Er du i tvivl om dit valg, så ring til os og vi vil guide dig igennem det.

Men hvad med nøglen ? Det finder du herunder. 

SÅDAN VÆLGER DU ROSETTER og nøgleskilte

Rosetten er den enhed der forbinder dørgrebet på begge sider af døren. På billedet til venstre er de 2 øverste rosetter.

Nøgleskiltet ses på de 2 nederste foto. Nøgleskiltet har en udskæring der skal passe til den lås  der er i døren. I dag er det bestemt af låsens udseende, hvor det i gamle dage var nøglen’s udseende (eksempel vist på 2 langskilte på foto herover)

Idag spændes man både Rosetter og Nøgleskilte fast via “gennemgående skruer” hvor de parvis fastspændes af lange gennemgående skruer. Nye låsekasser har simpelthen huller til formålet (dem genkender du med 2 huller som vist helt til venstre) 

De huller findes ikke i gamle låsekasser. hvorfor både Rosetter og Nøgleskilte monteres med 3 små træskruer i døren. (dem genkender du derfor med 3 huller som vist på foto til højre) 

Rosetter fås i diameteren 52 eller 58 mm. Den største bruges typisk til yderdøre, men begge passer også indenfor.  

Du er altid velkommen til at spørge os. 

Låsen bestemmer Nøgleskiltet

Adskilt Roset og Nøgleskilt

Det er som illustreret på foto herover hvor rosetten er øverst og nøgleskilt er nederst. Når du har valgt rosetter, så vælger du blot samme model for nøgleskilt, så det passer sammen. 

Vælg så den funktion du skal bruge

For nøgleskiltets er der 3 forskellige kombinationer. Det vælger du når du har valgt model: 

  1. Ingenting, altså ikke nogen åbning. Det er det rigtige valg hvis der ikke er en lås, eller hvis du vil skjule en lås eller simpelthen fordi du synes det passer bedre. 
  2. Med lås. Når du har valgt din model, vælger du låsetype. Er du i tvivl, så send os et foto.
  3. Med vrider (for eksempel til et toilet). Vælges vrider har man typisk vrider på den ene side og en normal lås på modsatte side, alternativt en lille tap, så man kan få døren op i nødsituationer.


Langskilt med integreret nøgleskilt

På langskilt er “Rosetten” altid integreret (det lille runde hul) , mens “Nøgleskilt” er frit valg. På foto til højre ser et Langskilt uden integreret “Nøgleskilt”.

Skal dit langskilt have integreret “Nøgleskilt”, skal du kende den lås der sidder i døren  så de passer sammen. Du kan finde lidt flere detaljer herunder, og du naturligvis  altid spørge os. 

Langskilt med integreret nøgleskilt

Det kan virke kompliceret men er faktisk helt enkelt.

  1. Vælg model af langskilt.
  2. Bestem låsetype (eller vrider) for din model.
  3. Mål afstand mellem øverste hul og hul til nøgle/lås. Det er typisk standard, men så undgår vi fejl. 

Til venstre kan du se måltagning af langskiltet Eskan.

Det interessant mål er markeret med “A” og måles i millimeter.  På illustrationen til højre finder du fire udgaver.  

Skal du skjule gamle huller kan højden og bredden af langskiltet også være interessant.  Er du i tvivl så er det bare at kontakte os. 

What are you looking for?

Search through our assortment below