[weglot_switcher]

Søe-Jensen & CO.

SINCE 1862

Er det tid til afmontering af et dørhåndtag? Der kan være flere grunde til at afmontere et dørhåndtag. Det kan være, at de er blevet slidte at se på, eller måske er de begyndt at hænge en smule. Måske ønsker du bare at skifte dørhåndtaget ud, så det passer bedre til din indretningsstil.

At afmontere og udskifte dørhåndtag er heldigvis et overskueligt projekt. For at gøre det så let som muligt for dig, har Søe-Jensen & Co. lavet en overskuelig guide, der trin for trin forklarer, hvordan du afmonterer dine dørhåndtag. 

 

Sådan gør du:

Når du skal afmontere dørhåndtag, er det vigtigt, at du er forsigtig, så du ikke ender med at beskadige overfladen på døren. At afmontere et dørhåndtag er ret simpelt, og det eneste værktøj, du behøver, er en stjerneskruetrækker. 

Du skal først og fremmest starte med at fjerne de to skruer, som holder dørhåndtaget på plads på den ene side af døren. 

Begge håndtag tages af sammen med den plade, der dækker hullet i døren. Her er der en firkantet stålpind, som forbinder de to knapper, og glider ind i et firkantet hul i låsen. Denne kommer oftest ud sammen med knapperne.

Hvis låsen dog forbliver i, skal du skubbe den ud. Nogle gange glider låsen nemt ud af kanten af døren. Andre gange er du nødsaget til at fjerne de to skruer, der er fastgjort til dørkanten. Herefter skal du fjerne de to skruer, der holder pladen til dørkarmen på plads.

Nu er dørhåndtaget afmonteret, og du kan sætte et nyt på. Her er det en rigtig god idé at måle afstanden fra midten af det store hul i døroverfladen til dørkanten. Dette bør du gøre, for at være sikker på, at dit nye dørhåndtag passer til målene i døren.

Hvis du skal montere et dørhåndtag med en lås, skal du klargøre, hvilken side af døren låsemekanismen er på, før du køber et nyt dørhåndtag. Dørhåndtag er nemlig ikke vendbare, så hvis du ønsker at have låsen på indersiden af et rum, skal du tjekke op på, om den sidder til højre eller venstre, når låsen vender mod dig.

 

Montering af nyt dørhåndtag

Når du har fundet et dørhåndtag, der passer i målene, kan du begynde monteringen af dørhåndtaget. Skal du bruge en lås til døren, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken låseplade du skal bruge.

Afhængig af hvilken mortise du har på din dør, dvs. det udskårne indhak låsen sidder i, er du muligvis nødt til at udskifte den typiske rektangulære plade med en rund. Du skal muligvis fjerne den ene med en lige skruetrækker og derefter anbringe den nye runde plade på låsen.

Skub herefter låsen ind i kanten af ​​døren. Hvis den har en rektangulær plade, skal du fastgøre den med de to skruer, der medfølger i pakken.

Når det er gjort, kan du begynde monteringen af dørhåndtaget. Den ene halvdel af dit nye dørhåndtag vil have den firkantede stålpind. Her indsættes halvdelen først i døren, og derefter placeres den firkantede pind gennem låsemekanismen. Ret den anden halvdel af dørhåndtaget, så den passer med den firkantede stift og skruehullerne.

Nu skal du fastgøre det nye dørhåndtag med de to skruer, som følger med i sættet. Hvis dørhåndtaget ikke dækker de eksisterende skruehuller eller udhulinger mv., bør du udfylde disse med træspartelmasse. Her skal du huske at slibe overfladen og evt. male for et pænt finish, inden du monterer dørhåndtaget.

Når det er ordnet, kan du fastgøre den nye slagplade til dørkarmen med de skruer, der følger med. Det kan blive nødvendigt at forstørre udskæringen til låsepladen, hvilket kan gøres med en skarp mejsel. Er dette ikke nødvendigt, er du nu færdig med at montere dit nye dørhåndtag. 

 

Vores udvalg af dørhåndtag

Hos Søe-Jensen & Co. har vi et bredt udvalg af dørhåndtag. Vi forhandler dørhåndtag til både udendørs og indendørs brug og i forskellige størrelser og design.

Vores dørhåndtag er hovedsageligt produceret i messing, men kan også findes i træ med roset i jern, eller med overflader af krom eller nikkel.

 

Du kan se hele vores sortiment her.

 

What are you looking for?

Search through our assortment below