[weglot_switcher]

Søe-Jensen & CO.

SINCE 1862

Skal du vælge nye dørgreb er du altid velkommen i vores butik, Amaligegade 4. hvor vi kan tage en snak om dine behov, og hvor du kan få en gennemgang af historien og stilen for de enkelte dørgreb.

Men måske vil du hellere starte selv, så kan nedenståendemåske måske hjælpe dig.

 

1) SKAL DØRGREB PASSE I EN MODERNE ELLER KLASSISK STIL?

Har du en bestemt stil i boligen hvor de nye dørgreb skal matche så er det et godt sted at starte. Det kan være en klassisk stil, en moderne stil eller en stilperiode.  Som eksempler på de 3 stilarter finder du for eksempel Weingarden, Briggs, og endelig Astor der er et Art Deco greb.  Der er mange flere greb i de forskellige stilarter og du finder en oversigt her.

2) MESSING, KROM, NIKKEL ELLER TRÆ ?

Når du har fundet det design der matcher dine behov, så har du måske allerede besluttet dig for materialet. Materialet kan gøre meget for helhedsindtrykket og den ønskede stil. Og her foreslår vi at du også ser det i sammenhæng med den valgte besætning (se herunder). Søe-Jensen dørgreb kan leveres i Messing, Krom, Nikkel hvor det typiske valg er messing. Samtidig har vi nogle specialgreb i træ (der ofte finde i ældre lejligheder).

3) VALG AF BESÆTNNG?

Der er to typer af besætninger, Rosetter eller Langskilte.  Valget her handler igen om det samlede indtryk. De fleste dørgreb passer bedst med en given besætning, forstået således at de er designet til at passe sammen. Både Rosetter og Langskilte kommer i flere forskellige stilarter og i de samme materialer som dørgreb. Nogle gange er valget taget på forhånd. Måske er der allerede Rosetter eller Langskilte i forvejen, eller måske er der noget der en gammel låsekasse man ønsker at beholde men som kan skjules bag et langskilt.

What are you looking for?

Search through our assortment below